top of page

Vanliga frågor

Inför en renovering ställs man inför många frågor och beslut som man inte är van att ta. Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna vi som byggbolag får.

 • Vad kostar en badrumsrenovering?
  Det är givetvis väldigt svårt att ge ett exakt svar på den frågan. Men ett riktpris på ett standardbadrum mellan 2,5-4 kvm som är byggt enligt branschens alla regler, bör ligga på ca 180 000 - 205 000 kr efter rot-avdrag (exklusive kakel, klinker och badrumsinredning)
 • Hur lång tid tar en badrumsrenovering?
  En renovering av ett standardbadrum på ca 2,5- 4 kvm tar ungefär 4 veckor. En badrumsrenovering består av många olika moment och var av ett av dessa kräver olika tid för montering/installaiton samt torktid. Får man en offert med kortare produktionstid får man vara beredd på att projektet kan bli försenat.
 • Kan jag bo hemma under renoveringen?
  Det beror såklart på vilken typ av renovering som ska utföras och det är upp till dig som kund att avgöra. Vid en köks- eller badrumsrenovering kan man dock inte använda varken kök eller badrum under hela renoveringstiden. Viktigt att tänka på är också att ge hantverkarna lite utrymme utöver den yta som ska renoveras för att kunna arbeta och handha verktyg och material.
 • Vad händer om projektet blir försenat?
  Vi strävar alltid efter att hålla alla ledtider. Våra offerter är baserade på den erfarenhet vi har samlat på oss genom åren och våra snart tusen genomförda projekt. Men ibland kan det såklart uppstå saker som varken du som kund eller vi som entreprenör har räknat med. Vi försöker alltid att lösa uppkomna problem så snabbt och smidigt som möjligt för att kunna avsluta på kortast möjliga tid.
 • Vad måste jag som kund beställa inför en renovering?
  I våra offerter står det tydligt vad som INTE ingår: - Vid badrumsrenovering behöver du som kund beställa kakel, klinker och badrumsinredning - Vid köksrenovering behöver du som kund beställa ett komplett kök med alla köksstommar, täcksidor och passbitar, bänkskiva, stänkskydd och alla vitvaror. - Vid en totalrenovering behöver du som kund beställa allt till kök och badrum enligt ovan samt golv och andra speciallösningar som inte är medräknat i offerten. Sammanfattningsvis kan man säga att våra offertar alltid innehåller arbetskostnad för alla olika arbetsgrupper samt allt byggmaterial (till exempel färg, spackel, fog, VVS- och elmaterial).
 • Vad kostar en köksrenovering?
  Det är väldigt svårt att ge ett exakt pris på vad en köksrenovering kostar och varierar från fall till fall. Ett normaltstort kök med 10-15 köksstommar kostar ca 120 000 - 135 000 kr efter rot-avdrag. Då ingår normalt också nya ytskit och golvläggning då det oftast bevhövs efter rivning av det gamla köket.
 • Hur lång tid tar en köksrenovering?
  En normal köksrenovering tar ca 2-3 veckor att genomföra. Det är oftast förarbetet i form av nya eldragningar och nya ytskikt som tar mest tid. Att montera själva köksstommarna tar normalt bara ett par dagar. Sen ska allt kläs in med täcksidor och passbitar, stänkskydd ska kaklas osv.
 • Vad händer om något skulle gå fel under projektets gång?
  Renovering är ofta ett stort och komplext projekt. Ibland händer det olyckor orsakat av oss som entreprenör eller av annan part i fastigheten. Har vi som entreprenör orsakat en skada står vi alltid för att återställa denna. Är det mindre skador löser vi det direkt men vid större sakdor kan vår ansvarförsäkring tas i anspråk och skodorna åtgärdas då med hjälpa av vårt försäkringsbolag. Du som kund kan då tyvärr ibland drabbas av vissa förseningar men kostanderna står alltid vi för.
 • Kan jag ändra mig under projektets gång?
  Självklart kan du som beställare ändra dig under projektets gång. Det du får vara berdd på är att om du lägger till arbetsmoment tillkommer normalt en kostnad och tidsåtgång för detta. Den totala projkettiden kan alltså komma att förlängas något.
bottom of page